Тестото се размразява и се оформя на малки топчета с големина на юмруче. Топките се разточват или разтеглят с ръце до дебелина 0,5 см.
Върху всяка кора в едната половина се слага по малко от предварително смесените разбити яйца и сиренето. Нарязва се половината кашкавал на тънки правоъгълничета и се слагат по две парченца във всяка баничка при сиренето. Плънката се прихлупва с другата половина от тестото и крайчетата се притискат с пръсти, за да се залепят хубаво.
Баничките се подреждат в намазана с олио и поръсена с брашно тава. Намазват се с разбития жълтък и се поръсват с останалата част от кашкавала, настърган на едро ренде. Пекат се на умерена фурна, като тавата се покрива с алуминиево фолио, за да не изгори кашкавалът.
Когато са почти готови, фолиото се маха и се допичат до златист цвят.