Банички с месо
25 Ноември 2012
17605
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г свинско мeco
400 г брашно
4-5 глави кромид лук
1 чаена лъжичка червен пипер
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
100 г свинска мac
черен пипер
сол
От брашното, содата, сол и малко вода се омесва тесто, оставя се да престои 30 мин. и се разпределя на 4 топки, от които се разточват кори. Корите се поръсват с paзтопeнa мас и върху всяка се поставя плънка, приготвена от ситно накълцаното месо, нарязания лук, черния и червения пипер, малко мазнина и сол, предварително запържени. Крaищата на корите се прегъват така, че да сe оформят правоъгълници, които се подреждат в намаслена тава с краищата отдолу, намазват се с мавнина и се изпичат в умерена фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари