Банички с пилешко и зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Банички с пилешко и зеленчуци
Банички с пилешко и зеленчуци
admin
Добавена от: admin
23821
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Пилешкото филе се нарязва на дребни късчета.

Половината от зехтина се сгорещява в тиган и в него се запържва месото, докато побелее. Овкусява се с черен пипер.

Лукът и двата вида чушки се почистват, нарязват се на жулиен и се добавят към месото.

Морковът, чесънът и джинджифилът се обелват, нарязват се и също се прибавят в тигана.

Наливат се сусамовото олио и соевият сос. Ако е необходимо се посолява и се разбърква. Запържва се, докато се изпари течността. Когато плънката е готова, се пресипва в голяма чиния, за да изстине.

От корите се отрязват ленти с ширина 6–7 см.

Подреждат се три парчета едно върху друго, като всяко се намазва със зехтин.

В единия край се слага малко от плънката и се сгъват банички, така че да се получи триъгълна форма.

Тава за печене се намазва със зехтин и в нея се подреждат баничките. Отгоре се намазват леко със зехтин. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10–15 минути, до светлокафяв цвят.

Когато са готови, отново се намазват със зехтин и се поръсват със сусам. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft