Банска капама

вход през zajenata.bg
Банска капама
admin
Добавена от: admin
397510
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


2-3 свински котлета
250-300 гр. телешко месо - може и с кост
250-300 гр. пилешко месо /може бутчета или гърди/
1-2 парчета сурова наденица
сланина
1 кисела зелка
1 стрък праз лук
червено вино
подправки - дафинов лист, черен пипер (на зърна и смлян), бахар
телешки бульон

Пригответе голям глинен гювеч. Нарежете месата на порции и ги запечете леко в сух тиган (с незалепващо покритие) от двете страни. Нарежете зелката и праза на ивици и ги запържете с малко олио или масло в тенджера или дълбок тиган, докато омекнат и се свият. Добавете червен пипер и подправки на вкус. На дъното на гювеча подредете нарязаната сланина, покрийте с пласт от зелевата смес, след това подредете върху зелето слой от месата. Поръсете с черен пипер, бахар и пъхнете 1 дафинов лист. Продължете да редите продуктите в този порядък - ред зеле, ред от месата, подправки, като най-отгоре завършите с наденицата и още зеле (може да оставите няколко цели листа, с които да покриете). Залейте всичко с 1 1/2 винена чаша червено вино. Похлупете гювеча и го пъхнете в студена фурна. Включете на 150-180 градуса и печете около 4-5 часа (до готовност на месото).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft