Барбекю тиквички по-вкусни от месо-Правя ги за 3-ти път в месеца! Не смогвам да ги напълня в буркани- Всичко се изяжда

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Барбекю тиквички по-вкусни от месо-Правя ги за 3-ти път в месеца! Не смогвам да ги напълня в буркани- Всичко се изяжда
Барбекю тиквички по-вкусни от месо-Правя ги за 3-ти път в месеца! Не смогвам да ги напълня в...
21561
Барбекю тиквички по-вкусни от месо-Правя ги за 3-ти път в месеца! Не смогвам да ги напълня в буркани- Всичко се изяжда
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сезонът на тиквичките е в разгара си, а ето още една интересна рецепта за зимата: „барбекю тиквички“. Разбира се, тиквичките няма да станат истински мръвки, но вкусът е невероятен.

За трети път правя тази рецепта и само този път реших да я сложа в буркани (предишните порции отидоха веднага!). Надявам се и на вас да ви хареса!

съставки:

  • Тиквички - 2 кг
  • Лук - 3 глави
  • Чесън - 5-6 скилидки
  • Подправки за скара - 30гр
  • Сол - 1 супена лъжица
  • Захар - 2 супени лъжици
  • Смлян черен пипер - 0,5 чаена лъжичка
  • Оцет - 50 мл
  • Растително масло - 50 мл

Приготвяне:

Нарязваме тиквичките: младите - на тънки кръгчета, без да ги белим, по-старите - обелваме, премахваме семките и нарязваме на филийки с дебелина до 1 см.

Прехвърлете в купа, добавете масло и разбъркайте добре.

Запържете тиквичките до златисто кафяво в сух тиган от двете страни.

Нарежете лука на полукръгчета, а чесъна на ситно или през преса (ако искате по-едро).

В купа добавете сол, захар, черен пипер, подправки за барбекю и оцет. Разбъркайте добре, лукът може леко да се натроши.

Покрийте с чиния, нарежете около 4-5 кг и поставете в хладилника да се маринова за една нощ.

На сутринта ще видите колко течност се е образувала.

Напълнете бурканите с тиквички, добавете марината. На дъното на съда се слага кърпа, нареждат се бурканите и се напълват с вода до нивото на стеснението.

След това оставете да заври и стерилизирайте на среден огън за 15 минути. 

Готовата салата оставя след себе си ярък аромат, придава пикантност и е просто невероятно вкусна!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft