Безглутенов омлет по гръцки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Безглутенов омлет по гръцки
Безглутенов омлет по гръцки
admin
Добавена от: admin
10413
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/4 чаша (50 гр) дългозърнест ориз
1/3 чаша (80 мл) зехтин
3 стръка праз (само бялата част), нарязан на тънки колелца
3 тиквички, настъргани на едро ренде
2 скилидки чесън, смачкани
1/4 чаша нарязана мента
2 с.л. нарязан копър
8 яйца, разбити
150 гр. мариновано бяло сирене (фета), отцедено и натрошено
резенчета червен лук и домат - за украса

Загрейте фурната на 180°C. Намазнете кръгла тавичка с вместимост 1 литър. Сварете ориза във вряща подсолена вода за 8 минути. Отцедете и изплакнете. Нагрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган, прибавете праза и задушавайте на бавен огън 7-8 минути, докато омекне. Прибавете тиквичките и чесъна, гответе още 1-2 минути, след това прибавете ориза, ментата, копъра, яйцата и сиренето.Подправете на вкус, след това излейте в приготвения съд и печете 30 минути, докато омлетът стане златист на цвят и вътрешността се изпече.
Объркайте лука и домата в останалия зехтин и украсете с тях омлета при поднасянето! Поднесете със зелена салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft