Шоколад: това сладко съвършенство, на което малцина не могат да устоят. А ако от него се направи такава торта... това си е чист хедонизъм!
Разтопете маслото и шоколада на водна баня, добавете захарта, кафето и горещата вода. Разбъркайте всичко добре и оставете сместа на умерен огън бавно да се загрее. Когато всички съставки са хомогенизирани, дръпнете настрана. Добавете млякото и разбийте с миксер. След това прибавете яйцата, едно по едно. Продължете да разбивате, след което добавете и олиото.
Време е за сухите съставки - добавете брашното, какаото, бакпулвера, солта и содата. Смесете всичко добре с миксера.
Изсипете сместа във форма за печене с диаметър 20 см, след което сложете да се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса за около два часа.
Когато тортата е напълно охладена, извадете от формата и я залейте с шоколадова глазура (разтопен с масло шоколад).
Оставете в хладилника да се охлади добре, след което се насладите на тази рапсодия от вкусове.