13 Март 2023
9490
Снимков материал: pixabay.com
Мнозина, счупвайки яйце , откриват петна от кръв в жълтъка. В такава ситуация хората обикновено се разделят на два "лагера".
Някои веднага бързат да се отърват от този продукт поради страх от отравяне. Други премахват съсиреците и спокойно готвят омлет или пържени яйца.
И така, кой постъпва правилно?
Порталът "Вкусно +" се обърна за коментар към диетолог Елена Тихомирова. Специалистът отбеляза, че яденето на такива яйца е напълно безопасно. В тях няма вреда. „Ако забележите кръв в жълтъка, просто виждате ембриона в яйцето, не е страшно. Лесно е да го уловите и отстраните. Просто, може би, естетически, може да не ви хареса."
Така че следващия път, когато откриете петънце от кръв в яйцето, не бързайте да го хвърляте в кофата за боклук, а спокойно отстранете съсирека и продължете с готвенето!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари