Безопасно ли е да ядем яйце с петна от кръв? Ето цялата истина:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Безопасно ли е да ядем яйце с петна от кръв? Ето цялата истина:
9490
Снимков материал: pixabay.com
Безопасно ли е да ядем яйце с петна от кръв? Ето цялата истина:

Мнозина, счупвайки яйце , откриват петна от кръв в жълтъка. В такава ситуация хората обикновено се разделят на два "лагера".

Някои веднага бързат да се отърват от този продукт поради страх от отравяне. Други премахват съсиреците и спокойно готвят омлет или пържени яйца.

И така, кой постъпва правилно?

Порталът "Вкусно +" се обърна за коментар към диетолог Елена Тихомирова. Специалистът отбеляза, че яденето на такива яйца е напълно безопасно. В тях няма вреда. „Ако забележите кръв в жълтъка, просто виждате ембриона в яйцето, не е страшно. Лесно е да го уловите и отстраните. Просто, може би, естетически, може да не ви хареса."

Така че следващия път, когато откриете петънце от кръв в яйцето, не бързайте да го хвърляте в кофата за боклук, а спокойно отстранете съсирека и продължете с готвенето!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft