Безподобно вкусна Овчарска мусака - няма да ви хрумне да я приготвите така, а е разкошна!
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Мусаката безспорно е кралицата на всяка балканска трапеза. И докато ние я приготвяме с картофи, то в южните ни съседки Гърция и Турция предпочитат варианта с патладжан, а понякога - с тиквички.
Днес ви предлагаме да опитате една необичайна, но много вкусна Овчарска мусака , която се приготвя по малко по-различен начин, но финалният резултат е разкошен:
Овчарска мусака
Необходими продукти:
- 250 грама кайма смес
- 2 тиквички среден размер
- 2 картофа
- 1 чушка
- 100 г ориз
- 2-3 с.л. олио
- магданоз
- сол на вкус
- черен пипер
- червен пипер
За заливката:
- 1 яйце
- 1 кофичка кисело мляко
- 4-5 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките, чушката и картофите на кубчета. Запържете каймата.
В тава поставете мазнината. Добавете зеленчуците, ориза и каймата. Разбъркайте. Добавете подправките на вкус и залейте с 2 чаена чаши вода. Печете на умерена фурна (170 градуса) около 50 минути.
Подгответе заливката, като разбиете добре яйцето, млякото и брашното. Сложете я отгоре на мусаката. Запечете още 10 минути.
При поднасяне по желание поръсете с пресен магданоз.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари