Безподобно мекички хлебчета от пухено тесто - най-лесната рецепта с винаги 100% резултат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Безподобно мекички хлебчета от пухено тесто - най-лесната рецепта с винаги 100% резултат:
Безподобно мекички хлебчета от пухено тесто - най-лесната рецепта с винаги 100% резултат:
26278
Безподобно мекички хлебчета от пухено тесто - най-лесната рецепта с винаги 100% резултат:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори да не обичате да работите с тесто, тази рецепта е толкова лесна и приятна, че ще промени мнението ви! Хлебчетата се получават невероятно леки, ефирни, меки и вкусни! А тестото с мая е като пухче. Дори и след няколко дни изделията са пресни, структурата и вкусът им са запазени. Можете да направите кифлички с любимата си плънка или пък голяма погача - резултатът винаги е на 100%.

пухени хлебчета

Мекички хлебчета от пухено тесто:

Продукти за 8 големи хлебчета:

  • пшенично брашно - 500 гр.
  • суха мая - 10 гр.
  • прясно мляко (вода) - 210 гр.
  • яйца - 2 броя
  • захар - 30 гр.
  • сол - 0,5 ч.л.
  • мед (по желание) - 1 ч.л.
  • масло - 80 гр.

Освен това:

  • масло за намазване
  • захар/морска сол

Приготвяне:

В купичка или чашата на миксера изсипете топлото мляко, добавете меда (при алергия може да го пропуснете), яйцата, захарта и солта. Разбийте до еднородна смес, може и с миксер.

В голямата купа на миксера изсипете пресятото брашно и го смесете с маята. След това добавете вътре течната смес и започнете да месите с бъркалките, докато тестото се оформи на топка. Накрая на две порции добавете мекото масло и месете, докато се поеме напълно.

Прехвърлете тестото върху плота и доомесете, след което го прехвърлете в намаслена купа, покрийте и оставете да втасва на топло 1 час. Втасалото тесто оформете на фитил и нарежете на 8 еднакви парчета. От всяко направете топче, разточете с точилка на елипса и навийте откъм късия край на руло. Подгънете двата края на рулото и прищипете добре, така че да се оформи топчица. Подредете ги една до друга в намаслена тавичка и оставете да втасат.

Когато втасат хубаво, с ножица направете разрез по средата на всяка питка, сложете парченце масло и поръсете всички със захар (или морска сол, ако ги предпочитате солени). Печете на 180 градуса около 20-25 минути, докато приятно се зачервят.

Приятен апетит!

иятemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/01/18/eto-budet-vash-lyubimyj-retsept-bulochek-vozdushnye-kak-puh/?fbclid=IwAR2p7Po9hfLc-74siVub7pgbI44gcq71dhny-DFqLrzcbumG3vz257qZVtA

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft