300 г пилешки дробчета
1 глава лук
1 морков
3-4 супени лъжици заквасена сметана
4 супени лъжици олио
сол и пипер на вкус
Има много начини да се направи пилешки черен дроб . Някои домакини предпочитат пържени ястия, други се опитват да готвят с помощта на фурна.
Сърфирайки в интернет в търсене на идеи, които биха били толкова вкусни, но лесни да се приготвят за вечеря, се натъкнах на рецепта на пенсионерката Олга Павлова - Печено пиле, задушено със заквасена сметана .
След първоначалната подготовка осъзнах, че това ястие - ще създаде истински фурор!
Готвенето е не повече от 15-20 минути, калоричното съдържание е минимално, а цялото семейство е във възторг. Да не говорим за многото ползи от черния дроб!
Пилешки дробчета в заквасена сметана с лук
Предлагаме ви да научите рецептата за приготвяне на пилешки дробчета с лук и моркови, задушени в заквасена сметана. Практичните домакини ще я оценят!
СЪСТАВКИТЕ
300 г пилешки дробчета
1 глава лук
1 морков
3-4 супени лъжици заквасена сметана
4 супени лъжици олио
сол и пипер на вкус
ПОДГОТОВКА
Нарежете лука на полумесеци. Морковите натрийте на ренде. На загретия тиган с олио, запържете лука за 2 минути, след това добавете моркови, сол и черен пипер.
Запържете зеленчуците под капак за 5 минути.
Дробчетата се измиват, ако искате премахвате ципите, ако ги има и нарязвате на малки парченца.
Прехвърлете лука и морковите от тигана в чиния. В останалото масло на средна температура, гответе дробчетата от двете страни докато си сменят цвета (не повече от 2 минути от всяка страна).
Добавете лука с морковите към черния дроб и ги гответе в продължение на 5 минути, като внимателно се разбъркват.
Добавете 3-4 супени лъжици заквасена сметана, осолете и поръсете с черен пипер. Гответе в заквасената сметана на средна температура още 5 минути.
Това е всичко, ордьовърът с пилешки дробчета в заквасена сметана са готови. При сервиране можете да украсите със зеленчуци и настъргани яйца на ренде.
Бон апетит!
За да видите по-подробния процес на приготвяне на задушен пилешки дробчета в заквасена сметана , гледайте този видеоклип.
Пилешките дробчета, приготвени по тази рецепта, са много бързо ястие , така че е удобно да ги готвим за вечеря в делничните дни.
Не забравяйте да вземете под внимание тази рецепта и не забравяйте да разкажете за това на вашите приятели в социалните мрежи, те със сигурност ще ви бъдат благодарни за това!