Няма по-голяма наслада от тази, да се потопиш в някое сладко изкушение след вкусен обяд или вечеря. От векове сладкото е най-добрият завършек на всяка трапеза, а изкусните сладкари не спират да ни изненадват с нови и нови рецепти.
Днес обаче ще забравим за тежките торти и сложните многопластови десерти.
Облачен сладкиш
Продукти:
- 800 гр.извара
- 100 мл вода
- 580 гр. ананас от консерва
- 30 гр. желатин
Приготвяне:
За да го приготвите, първо смелете старателно изварата на паста с помощта на пасатор. Отделно разбъркайте желатина с вода, като бъркате старателно, така че желатинът да се разпредели равномерно.
След като желатинът се втвърди, той трябва да се разтопи с помощта на микровълнова печка или на водна баня. През това време пригответе ананаса, като го нарежете на ситно и го отцедите от сиропа.
Смесете изварената маса с ананасов сок, след което добавете разтопен желатин.
Снимка: jemchyjinka.online
След това добавете нарязани парчета ананас в сместа с изварата, прехвърлете всичко във форма, за да се втвърди.
Снимка: jemchyjinka.online
Поставете десерта в хладилника за няколко часа, докато стегне напълно.
Снимка: jemchyjinka.online
Резултатът е не само вкусен, но и евтин десерт от извара с ананас , който не изисква много усилия и време за приготвяне.
Снимка: jemchyjinka.online
Да ви е сладко!
Редакция: екип "За Жената"
Заглавна снимка: jemchyjinka.online