Чудни дребни сладки, които направо се топят в устата, когато ги отхапеш. Бързи, лесни, а вкусът е наистина незабравим.
Коледни снежни топки
Продукти:
- 2 яйца
- 80 г захар
- 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 щипка сол
- 100 мл слънчогледово олио
- 180 г брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- конфитюр според нуждите
- кокосово брашно за овалване
Приготвяне:
Смесете яйцата със захарта, ванилията и солта, след това добавете олиото и брашното, смесено с бакпулвера. Разбърква се с лъжица до получаване на хомогенно, аморфно тесто (полутечно) без бучки.
Изсипете сместа в пош или шприц, след което "изстискайте" малки топки върху тава, покрита с хартия за печене. Пече се 15 минути в загрята фурна на 170 градуса.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Сладките трябва да останат бели, внимавайте при печенето - щом ръбчетата порозовеят, обикновено вече са готови.
Разтворете сладкото с малко вода, така че да е течно, след това потопете за кратко сладките, оваляйте ги в кокосово брашно и ги съединете по две.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube