Без да го начукваш и мариноваш - ето как свинското печено става умопомрачително крехко и вкусно. Режеш, пълниш и печеш под фолио:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Без да го начукваш и мариноваш - ето как свинското печено става умопомрачително крехко и вкусно. Режеш, пълниш и печеш под фолио:
Без да го начукваш и мариноваш - ето как свинското печено става умопомрачително крехко и вкусно....
12346
Без да го начукваш и мариноваш - ето как свинското печено става умопомрачително крехко и вкусно. Режеш, пълниш и печеш под фолио:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Свинското е най-често приготвяното месо у нас. Традиционните пържоли, шницели и кюфтета гостуват на трапезата ако ежедневно, то със сигурност през ден.

Днес ще се опитаме да разчупим малко тази рутина и ще ви научим как да си изпечете парчето свинско така, че да стане умопомрачително крехко и вкусно. Без да го смилате, начуквате и киснете в маринати - много е лесно, а резултатът е уникална вкусотия. Ето как се прави най-крекхото пълнено свинско :

Пълнено свинско-хармоника

крехко пълнено свинско

Продукти:

1 глава лук

сол - на вкус

1 домат

бахар - на вкус

чесън - 3 скилидки

свинско месо (по-добре да се вземат гърди) - 500 гр.

бекон - 200 гр

кашкавал - 100 гр.

Приготвяне:

Обелете лука и го нарежете на тънки кръгчета.

Доматите измийте и също нарежете на кръгчета.

Нарежете кашкавала на тънки филийки.

Обелете скилидките на чесъна и ги нарежете.

нарязано месо

Измийте и подсушете добре месо. С помощта на нож го нарежете така, че да стане във формата на акордеон (или ветрило).

Поставете между слоевете на месото предварително нарязаните зеленчуци и филийките кашкавал.

пълнено свинско

Смесете чесъна, сол и черен пипер на вкус.

Натрийте добре свинското с приготвената смес.

Нарежете бекона на тънки филийки и го увийте плътно с тях. Отгоре завържете с конец, така че да не се скъса.

Вземете подходяща тавичка и поставяме в нея така приготвеното месо. Отгоре покрийте с фолио и поставете във фурната. Включете на 180 градуса и изпечете ястието за 60 минути.

пълнено свинско хармоника

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft