Без мляко, без лук: просто мариновах свинското месо така и резултатът ни остави без думи! По-крехко не сте го яли:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Без мляко, без лук: просто мариновах свинското месо така и резултатът ни остави без думи! По-крехко не сте го яли:
Без мляко, без лук: просто мариновах свинското месо така и резултатът ни остави без думи!...
5221
Източник: За Жената
Без мляко, без лук: просто мариновах свинското месо така и резултатът ни остави без думи! По-крехко не сте го яли:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

С тази модификация свинските карета ще ви изненадат с вкуса си и ще се топят в устата ви.

По празниците много от нас избират именно свинското месо за звезда на празничната трапеза. Ако обаче сте от хората, които предпочитат карета или котлети, то със сигурност знаете, че е хубаво да ги мариновате предварително, за да не стане месото сухо и жилаво при приготвянето му.

С нашата идея за вкусна марината свинските карета ще ви изненадат приятно с вкуса си и ще се топят в устата ви.

Забравете за тройната панировка и кисненето в прясно мляко, необходими са ви само няколко съставки и ще се радвате на най-добрите пържоли, които някога сте опитвали! И така - как да приготвите Най-крехките и сочни свински карета ? Ето необходимите съставки:

Най-крехките и сочни свински карета

Продукти:

  • 1 кг свинско филе
  • 3 яйца
  • 4 супени лъжици картофено брашно или картофено пюре на люспи
  • 2 скилидки чесън
  • 4 супени лъжици кетчуп
  • 2 супени лъжици горчица
  • сол
  • смлян черен пипер
  • 1/2 чаена лъжичка мащерка
  • твърдо сирене или кашкавал
  • свинска мас за пържене

Приготвяне:

Започваме приготвянето на вечерята, като нарязваме месото на филийки с дебелина 1 см.

След това пригответе марината: разбийте яйцата в купа.

Добавете картофеното пюре на прах, горчица, кетчуп, мащерка.

картофено пюре на прах

Снимка: pixabay

След това добавяме пресован чесън.

Разбъркайте добре съставките за марината.

След това леко начукайте филийките свинско филе .

свински филета

Снимка: pixabay

Поръсете месото от двете страни със сол и черен пипер.

След това сложете филийките в купа с маринатата и оставете захлупени в хладилника за няколко часа, най-добре цяла нощ.

марината свинско

Снимка: pixabay

След като изтече времето, запържете филетата за кратко в свинска мас.

карета в свинска мас

Снимка: pixabay

След това изпеченото месо се слага в тава за печене, залива се с останалата марината и се поръсва с настърган кашкавал.

Свинското филе се покрива с фолио и се слага в загрята на 180°C фурна за 60 минути.

След 40 минути печене махнете фолиото и продължете да печете.

златни свински карета

Снимка: pixabay

Сервираме с картофи и любима салата.

Месото е страхотно на вкус, а вечерята стига за няколко дни.

Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft