3 съставки и блатът избухва от формата! Без сода, кисело мляко или разделяне на яйцата - пак става като за 2 торти!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
3 съставки и блатът избухва от формата! Без сода, кисело мляко или разделяне на яйцата - пак става като за 2 торти!
3 съставки и блатът избухва от формата! Без сода, кисело мляко или разделяне на яйцата - пак...
81953
3 съставки и блатът избухва от формата! Без сода, кисело мляко или разделяне на яйцата - пак става като за 2 торти!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичам тази рецепта за тортен блат  заради нейната простота и факта, че блатът винаги е пухкав и мек. От много години пека торти само по този начин, защото става много бързо и лесно. При това ви трябват само 3 продукта и няма нужда да добавяте набухватели, кисело мляко или пък да делите яйцата на белтъци и жълтъци! Ако вече съм ви заинтригувала, ето рецептата за най-лесния пухкав блат за торта :

Най-лесният пухкав блат

Продукти:

100 гр. брашно

100 гр.

захар

3 яйца

Приготвяне:

Чукнете яйца в голяма купа, добавете половината захар и разбийте с помощта на миксер, докато масата става пухкава и въздушна. Започнете да биете на ниска скорост, като постепенно я увеличавате до максимум.

След това добавете втората половина на захарта и продължете да разбивате. Разбивайте поне 10 минути.

Трябва да получите гъста и много пухкава смес, както е на снимката. Ако пуснете от нея в плоска чинийка, капките ще запазят формата си за няколко секунди.

тесто за блат

Пресейте брашното и го добавете на няколко пъти към яйчения крем внимателно с шпатула. Бъркайте кратко, с нежни, въртеливи движения. Тестото трябва да остане пухкаво, гъсто и пенесто.

Използвайте висока форма за печене, за да изпечете блата. Обикновено пека в тава с диаметър 18 см. Покрийте дъното и стените с хартия за печене, намазана с олио.

Загрейте фурната на 170 °. Блатът се пече около 50-55 минути. Можете да проверите готовността с клечка за зъби.

пухкав и лесен блат

Оставете готовия блат да се охлади напълно и след това го извадете от формата. Но може да го разрежете едва след 5-6 часа. Затова е по-добре да го приготвите в деня преди празничното събитие. Още по-удобно е, защото остава само да покриете блата със сметана и тортата е готова.

разрязан блат

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft