Белгийска сочна торта-Новият хит при тортите-6 жълтъка, мляко, захар и какао и е готова

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Белгийска сочна торта-Новият хит при тортите-6 жълтъка, мляко, захар и какао и е готова
Белгийска сочна торта-Новият хит при тортите-6 жълтъка, мляко, захар и какао и е готова
41079
Белгийска сочна торта-Новият хит при тортите-6 жълтъка, мляко, захар и какао и е готова
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е може би една от най-вкусните торти, които сте пробвали досега. Белгийската торта стана популярна сред домакините, защото лесно се приготвя и 

  • 180 грама захар
  • 1 опаковка ванилова захар
  • 50 грама царевично нишесте
  • 6 жълтъка
  • 400 милилитра прясно краве мляко
  • 150 грама краве масло, на стайна температура

За блата:

  • 120 грама брашно
  • 30 грама какао на прах
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 6 белтъка
  • 1 цяло яйце
  • 150 грама захар
  • 120 грама заквасена сметана или пълномаслено кисело мляко.
  • 80 милилитра растително масло

За ганаша:

  • 80 грама черен шоколад
  • 100 милилитра гореща сладкарска сметана

За декорация:

  • 300 грама от готовия крем
  • 20 грама какао на прах

Начин на приготвяне:

Започнете направата на десерта с крема.

За целта в дълбока купа сипете обикновената и ваниловата захар и нишестето. Добавете жълтъците и млякото и бъркайте до хомогенност. Сложете на котлона и гответе, като бъркате до сгъстяване. Щом това стане, свалете и сипете в купа. Нарежете маслото на кубчета, сипете към крема и бъркайте, докато поеме мазнината. След като това стане, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади напълно. Щом това стане, махнете фолиото и с миксер разбийте за 2-3 минути. Отделете 300 грама от крема, които ще използвате за декорация на десерта.

През това време пригответе блата, като в купа смесите брашното, какаото и бакпулвера и содата.
В отделен съд разбийте  белтъците и цялото яйце и с миксер до разпенване. След това сипете на порции захарта, като след всяка биете енергично. След последната продължете до побеляване. Сипете олиото и кисело мляко и разбийте. Пресейте сухите съставки, прибавете към яйчната смес и с шпатула бъркайте до получавана на еднородна смес.

Вземете форма за печене с диаметър 20 сантиметра и покрийте с хартия. Сипете тестото и заравнете. Загрейте фурната до 180 градуса и сложете тавата в нея. Печете за 40 минути или до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади напълно. Щом това стане, махнете формата, отстранете хартията и изрежете стърчащите краища на блата. Не ги изхвърляйте, а направете на трохи и включете в декорацията на тортата. След това срежете блата през средата на две половини.

Сглобете тортата, като в ринг поставите едната част, сипете крема, заравнете и покрийте с втората.

Направете ганаша, като загреете сметаната. Начупете шоколада, пуснете в нея и разбъркайте докато се разтвори напълно. След като това стане, сипете върху блата, заравнете и сложете в хладилник за 1 нощ.

Извадете, махнете ринга и с нож или дървен шиш оформете от решетка върху ганаша. Вземете отделения крем добавете какаото и с миксер бийте до получаване на еднородна смес. С този крем измажете десерта от страни. След това покрийте с трохите. Напълнете останалия крем в торбичка за шприцоване с накрайник по избор и декорирайте десерта. Нарежете и поднесете.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft