Белтъкът е истинско чудо! Ето защо тези, които са навършили 40, трябва да ядат 3 яйца на ден
Малко хора знаят, че от всички протеинови храни, яйчният белтък е най-лесно смилаемият. Дори и Световната здравна организация потвърди този факт, като прие указ за признаване на този животински продукт за справка.
Ползите от белтъка
Особено полезно е да консумират яйчен белтък хората над 40-45 години.
Белтъкът от кокошето яйце е 85% вода, 12.7% протеин, 0.3% мазнина и 0.7% въглехидрати. Също така в състава му са витамините от вида B, които са особено полезни за здравето на жените: насърчават растежа на косата, ноктите и поддържат теглото в нормални граници.
Белтъци за отслабване
Много специалисти по хранене дори съветват пациентите си да заменят вечерното ядене с два яйчни белтъци. През нощта продуктът ще се усвоява, поддържайки тялото с аминокиселини, като помага за отделянето на полезни хормони: соматотропин и серотонин.
Тъй като яйчният белтък съдържа минимално количество мазнини и въглехидрати, човек постепенно ще отслабне. Това е един от най-ефективните начини за борба свисцералната мазнина ! Също така, лекарите препоръчват яденето на яйчен белтък след и по време на заболяване, тъй като този продукт помага за укрепване на имунната система.
Кръвно налягане
Белтъка съдържа специално вещество - пептид. Това помага да се поддържа кръвното налягане на човек в нормални граници. Ето защо, тези, които страдат от чести промени в налягането, е задължително ежедневно да консумират яйчен белтък.
Здраве за вас и вашите близки! Не забравяйте да споделите с тях полезна статия.