
За тестото:
6 белтъка
170 гр.захар
75 гр.брашно
3 с.л. лимонов сок
кората на един лимон
За пълнежа :
200 гр бял шоколад
2 белтъка
3 супени лъжици пълномаслено мляко
100 грама кокосови стърготини
80 гр масло
една супена лъжица ром
Разбийте белтъците на сняг, като постепенно добавяте захарта. След това прибавете и останалите продукти и хомогенизирайте добре. Разпределете равномерно в правоъгълна тавичка, предварително застлана с хартия за печене, която сте намазали леко с олио. Печете 15 минути в загрята на 190 градуса фурна. Извадете от фурната и с помощта на друг лист пекарска хартия, завийте на руло. Оставете да изстине.
Приготвяне на крема: Поставете шоколада в малка тенджерка с млякото и маслото и поставете над друг съд с малко вода. Стопете на бавен огън, като разбърквате внимателно, докато се стопи шоколадът. Добавете и рома. Оставете да се охлади. Отделете 1/3 за намазване на рулото отвън. Разбийте яйчните белтъци и добавете към 2 / 3 от шоколадовия крем. Добавете кокосовите стърготини. Развийте рулото и разстелете равномерно крема с шпатула. Отгоре подредете част от малините. Навийте стегнато и измажете отвън. Готовото руло поръсете с пудра захар и украсете с останалите малини!