Беляши с плънка
9 Януари 2012
8890
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Замесва се меко тесто от продуктите.
Каймата, ситно нарязаните картофи и лук (сурови) се объркват с подправките. Тестото се разкъсва на топки (трябва да излязат около 23 бр.), докато се обработят се покриват с найлон. Всяка топка се разточва - кръг, в центъра се слага 1 пълна с.л. плънка (масло по желание) и се сгъва, като се оформят стените, а в средата се оставя дупка. Пекат се 40-50 минути на 170-180С. 5 минути преди ваденето им от фурната се добавя по 1 ч.л. дафинова вода (попарват се 5-6 бр. дафинов лист в чаша).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари