Беля 3 картофа, чуквам едно яйчице, настъргвам кашкавалче и става адската вкусотия! Само като гледаш ти потичат лигите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Беля 3 картофа, чуквам едно яйчице, настъргвам кашкавалче и става адската вкусотия! Само като гледаш ти потичат лигите:
Беля 3 картофа, чуквам едно яйчице, настъргвам кашкавалче и става адската вкусотия! Само като...
10738
Беля 3 картофа, чуквам едно яйчице, настъргвам кашкавалче и става адската вкусотия! Само като гледаш ти потичат лигите:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако имате останало картофено пюре, днес ще ви научим как да приготвите с него голяма вкусотия , за да спестите време и нахраните сладко цялото семейство. Предлагаме ви да опитате уникалната рецепта за картофени палачинки с кашкавал , които дълго ще помните:

Картофени палачинки с кашкавал

Продукти:

Картофи 400 гр.

1 яйце

сол на вкус

1/4 ч.л.

провансалски подправки

3 с.л. брашно

150 гр. кашкавал

олио за пържене

Приготвяне:

1. Подгответе всичко необходимо.

2. Обелете картофите, нарежете на четвъртинки, добавете вода и сложете на огъня. Веднага след като парчетата омекнат, изцедете течността, прехвърлете картофите в купа.

3. Направете картофите на пюре. Добавете жълтъка от яйцето, сол и подправки на вкус.

4. Смесете, добавете половината брашно. Желателно е да охладите картофите предварително, в противен случай тестото може да „поеме“ твърде много брашно и да се получи жилаво.

5. Разбъркайте, докато сместа стане мека и леко лепкава. Опитайте се да не добавяте излишно брашно.

картофени палачинки

6. Поръсете работната повърхност с брашно, настържете кашкавала на ренде. Отделете от тестото парче с размерите на пилешко яйце, оваляйте го малко в брашно и притиснете отгоре с длан, за да оформите кръг. Поставете голяма щипка настърган кашкавал в центъра. Повдигнете краищата нагоре и ги слепете, така че пълнежът да е вътре. Отново оформете нещо като малка палачинка. Опитайте се всички заготовки да са с еднаква дебелина.

7. Изпържете палачинките в горещо олио на умерен огън до златисто кафяво. Не наливайте твърде много мазнина.

Поднесете картофените палачинки веднага, докато са още горещи, а кашкавалът вътре е мек и полутечен.

Идеални са със заквасена сметана.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft