![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
50 гр. от захарта се разбива с 4 яйца на пяна. Бадемите се запичат в сух тиган на тих огън. 6 белтъка се разбиват на твърд сняг, постепенно се добавя останалата захар. Маслените бисквити се натрошават.
Към жълтъците се добавят половината от белтъчния сняг, бадемите, натрошените бисквити, ванилията и канелата. Разбърква се внимателно с дървена лъжица, за да не спадне обемът. Остатъкът от белтъците и втечненото масло се прибавят внимателно към сместа – лъжица по лъжица. Форма за печене се намаслява и вътре се прехвърля тестото. Пече се 25 минути на 180 градуса.
Приготвяне на крема:
В тенджерка се смесват брашното, един жълтък и млякото и се загряват до завиране при непрекъснато бъркане. Снема се от огъня и се оставя да изстине. Маслото се разбива на пяна, смесва се с пудрата захар и конфитюра. Лъжица по лъжица се добавя сместа с брашното. Разбърква се.
Сладкишът се изважда от формата за печене, разрязва се на 3 блата и те отново се съединяват с крема. Украсява се с начупените бадеми и пудра захар, а може да се забодат и няколко пресни череши (вишни)