Кашкавал в тиган - това е ястие от категорията "няма проблеми и става бързо." От минимален набор от съставки се получава великолепно, ароматно и необичайно нежно чудо,по друг начин не можем да го назовем!
Можете да използвате всякакъв твърд кашкавал. Основното нещо е да не запушвате тестото с излишното брашно и да не изсипвате прекалено много масло в тавата.
Съставките
кашкавал 200 g
Яйце 2 бр
Заквасена сметана 150 g
Пшенично брашно 3 супени лъжици
подправки по ваш вкус
Слънчогледово масло 1 супена лъжица
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Смесете яйцата със заквасена сметана, сол, черен пипер на базата на солеността на избрания кашкавал Добавете брашното, настърганият кашкавал, нарязаните подправки, разбъркайте.
Загрейте слънчогледовото олио в тиган, изсипете тестото и изпържете на умерен огън под капак за 5-7 минути. С две лопати внимателно обърнете тортилата и пържете без капак още 5 минути. Ако се страхувате да не я разкъсате, нарежете наполовина и завъртете всяка част поотделно.
Много кашкавал - много забавление!. Различни добавки, като нарязана шунка или нарязана на кубчета чушка, само ще подобрят вкуса. Споделете тази рецепта с приятелите си!