Бигос - задушено с кисело зеле по полски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Бигос - задушено с кисело зеле по полски
Бигос - задушено с кисело зеле по полски
admin
Добавена от: admin
25164
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг кисело зеле, измито и отцедено
1 кг зеле, настъргано
½ кг полска наденица kielbasa (може да заместите с пушена свинска наденица), нарязана на парчета с дебелина около 1 см
225 гр пушена шунка, нарязана на кубчета
225 гр пушено свинско, нарязано на кубчета
225 гр бекон, нарязан на кубчета
75 гр сушени гъби
4 сушени сини сливи, без костилки, накълцани
2 ябълки, обелени и нарязани на кубчета
1 домат, нарязан на кубчета
1 лук, накълцан
2 скилидки чесън, накълцани
1 ч.л. бахар
2 дафинови листа
1 с.л. черен пипер на зърна

Предварително пригответе продуктите. Задушете зелето (без киселото зеле) докато омекне, отстранете от огъня и оставете да се отцеди. След това запържете бекона, извадете го от съда, като оставите мазнината и в нея запържете леко лука и чесъна и прибавете всичкото останало месо, без полската наденица. Запържете до златисто кафяво. Смесете всички продукти в подходящ съд и оставете да се готвят бавно, да къкрят за 2-3 часа.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft