1 опаковка замразено тесто за пица (около 300 гр.) или домашно приготвено тесто
мазнина за готвене
2 чаши ситно нарязан зелен лук
1 1/3 чаша обезмаслена Рикота (или извара)
1/2 чаша ситно нарязан сибирски лук (chives) - може и пресен лук, но само зелената част
2 с.л. смлян пресен копър
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
2 големи яйца, леко разбити
1 белтък (от голямо яйце), леко разбит
2 с.л. ситно настъргано сирене Пармезан
Загрейте фурната на 180 градуса. Размразете тестото, разточете го и покрийте с него дъното и стените на тавичка с подвижни стени и диаметър около 22-23 см., намазана предварително с олио или масло. Загрейте съд с дебело дъно на умерен огън. Сипете вътре малко мазнина, добавете нарязания зелен лук; запържете 5 минути, като бъркате. Смесете запържения лук, рикотата, нарязания сибирски лук, копъра, солта, черния пипер, яйцата и белтъка. Излейте получената смес върху приготвената коричка в тавата; поръсете сместа с настъргания пармезан. Изпечете за около 35 минути, докато центърът на тарта се стегне. Оставете да се охлади 5 минути, преди да разрежете.