Билков тарт с Рикота

вход през zajenata.bg
Билков тарт с Рикота
admin
Добавена от: admin
4942
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опаковка замразено тесто за пица (около 300 гр.) или домашно приготвено тесто
мазнина за готвене
2 чаши ситно нарязан зелен лук
1 1/3 чаша обезмаслена Рикота (или извара)
1/2 чаша ситно нарязан сибирски лук (chives) - може и пресен лук, но само зелената част
2 с.л. смлян пресен копър
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
2 големи яйца, леко разбити
1 белтък (от голямо яйце), леко разбит
2 с.л. ситно настъргано сирене Пармезан

Загрейте фурната на 180 градуса. Размразете тестото, разточете го и покрийте с него дъното и стените на тавичка с подвижни стени и диаметър около 22-23 см., намазана предварително с олио или масло. Загрейте съд с дебело дъно на умерен огън. Сипете вътре малко мазнина, добавете нарязания зелен лук; запържете 5 минути, като бъркате. Смесете запържения лук, рикотата, нарязания сибирски лук, копъра, солта, черния пипер, яйцата и белтъка. Излейте получената смес върху приготвената коричка в тавата; поръсете сместа с настъргания пармезан. Изпечете за около 35 минути, докато центърът на тарта се стегне. Оставете да се охлади 5 минути, преди да разрежете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft