Тези свински ребра са много вкусни, нежни и сочни. Страхотно предложение за вечеря с приятели или пък идея за домашен пикник. Ако обичате месце, нашите бирени ребърца на фурна ще задоволят всичките ви сетива, а гостите ще останат без думи от удоволствие! Ето лесната рецепта за ребра на фурна с бира и лук :
Крехки бирени ребърца
Продукти:
1 кг свински ребра
1 чаша бира
1 с.л.
Сол
Подправки на вкус
1 с.л. горчица
1 глава лук
Приготвяне:
Измийте ребрата, подсушете с хартиени кърпи и нарежете на по-малки порции.
Почистете лука, нарежете го на полумесеци и го добавяме към ребрата.
Посолете, подправете, поръсете ребрата с горчица, налейте бирата и разбъркайте добре .
Покрийте месото и го оставете да престои в хладилника за около 1-2 часа.
След това пъхнете тавата с ребрата във фурната, предварително загрята до 200 ° С .
Печете до омекване.
СЪВЕТ: Ако решите да приготвите тези ребра на скара, редовно ги заливайте с бира - това ще направи месото много по-сочно и по-ароматно.
Ако харесвате контрастен вкус, добавете малко мед към маринатата за наситен аромат и вкус.
По този начин можете да печете не само ребрата, но и всяко друго месо - пилешки бутчета, крилца, свински филийки и т.н.
Да ви е сладко!
Вкусът е перфектно изпечен във фурната, дори на скара .
Пожелаваме ви добър вкус!