Бирени хлебчета с маслини
29 Февруари 2012
12065
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Бирата се излива в купа за месене на тесто. Добавят се содата и бакпулвера, разбърква се с лъжица. Добавя се брашното, което преди това трябва да се пресее, за да е по-меко тестото. Слагат се джодженът и нарязаните на ситно маслини. Настъргва се сиренето и се добавя към сместа. Омесва се добре и се оформя хубава топка, след което тестото се разпределя на равни части и от тях се омесват малки топчици, които се поставят в предварително намаслена тавичка. С остър нож и внимателно се правят малки разрези на топчиците, поръсват се с червен пипер. Фурната се загрява на 200-250 градуса, а после температурата се намалява на 180 градуса. Поставя се тавичката в печката и се пече за около 30-40 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари