Бисерът на Ориента - чудно вкусна Арабска торта с кисело мляко и грис. Отхапваш и забравяш за всичко:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бисерът на Ориента - чудно вкусна Арабска торта с кисело мляко и грис. Отхапваш и забравяш за всичко:
Бисерът на Ориента - чудно вкусна Арабска торта с кисело мляко и грис. Отхапваш и забравяш за...
68156
Бисерът на Ориента - чудно вкусна Арабска торта с кисело мляко и грис. Отхапваш и забравяш за всичко:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Понякога на всички ни се прияжда сладичко. Но не е необходимо да бягате до магазина, защото е много по-добре да направите нещо интересно със собствените си ръце.  Басбуса е името на сочна арабска торта , която се нуждае от най-простите съставки. Ето чудесна идея за следващия ви подвиг в кухнята!

Този ориенталски сладкиш много прилича на прочутото реване , но и се различава от него. Традиционната арабска торта с грис има наситен кокосов вкус и се сервира с чаша неподсладено силно кафе.

Насладете ѝ се!

Арабска торта с кисело мляко и грис

Продукти:

100 г пшенично брашно

150 г грис

170 г захар

150 мл растително масло

75 г кокос

210 мл кисело мляко

1 чаена лъжичка ванилова захар

2 чаени лъжички бакпулвер

1/4 чаена лъжичка куркума

1 яйце

масло (за намазване на тавата)

щипка сол

За сиропа:

100 мл вода

100 г захар

3 супени лъжици лимонов сок

Приготвяне:

Първо пресейте брашното. Смесете го с останалите сухи съставки: грис, захар, кокос, ванилова захар, бакпулвер и куркума.

В отделна купа смесете киселото мляко с яйцето и растителното масло.

тесто за реване

Сега смесете течната смес със сухата. Разбъркайте всичко добре.

Намажете формата за печене с масло. Поръсете с грис или брашно. Изсипете тестото. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

реване във фурната

За да приготвите сиропа, в тенджера смесете вода, захар и лимонов сок. Оставете да заври и варете сместа около две минути.

Извадете горещия сладкиш от фурната и нарежете на кубчета. Залейте го с топлия сироп, поръсете с кокос и охладете. 

басбуса торта

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft