Бисквитена торта на дупки с ванилов крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Бисквитена торта на дупки с ванилов крем
Бисквитена торта на дупки с ванилов крем
admin
Добавена от: admin
159260
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За бисквитеното тесто:

3 яйца
1 чаша кафява захар
1 чаша прясно мляко
1 пак. бакпулвер (7 грама)
2 чаши пшеничено брашно
2 с.л. какао на прах
щипка сол
2 с.л. олио

За пудинга:

2 пакетчета ванилов пудинг (40 грама)
1 л прясно мляко
8 с.л. кафява захар

Мерителната чаша е от 240 мл. Първо се подготвя бисквитеното тесто. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото, добавете солта, разбъркайте.
Разбийте яйцата с миксер за около две минути, след това постепенно, лъжица по лъжица, добавете кафявата захар, като продължавате да разбивате (общо около 5-6 минути).
Добавете на няколко порции сухата смес към яйчената, като разбърквате с лъжица отгоре-надолу. Добавете и олиото.


Постепенно добавете врящото мляко (може да го загреете и в микровълновата), като отново разбърквате непрекъснато с движения отгоре надолу.


Изсипете тестото в квадратна форма с размери 23 * 23 см, покрита с хартия за печене.


Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Проверете готовността с клечка за зъби. Оставете блата да се охлади напълно.


Докато се охлажда, пригответе пудинга. В купа разбъркайте сухата смес и кафявата захар.
Добавете 8 супени лъжици мляко и разбъркайте добре.
Прибавяйки към приготвената смес свареното мляко, разбъркайте добре. В микровълновата фурна загрейте пудинга на пълна мощност за около 1 минута на няколко етапа, след което разбъркайте старателно с тел. Покрийте пудинга с прозрачно фолио и го оставете да се охлади малко.
След това с кръгла формичка изрежете в блата дупки. От изрезките направете трохи.


Формата, в която се е пекъл блатът, покрийте с фолио, и върнете вътре блата. Отгоре изсипете пудинга, изравняване повърхността с лъжица.


Маркирайте мястото на дупките в блата с клечка за зъби. След това поръсете ваниловия пудинг с бисквитените трохи и ги притиснете леко. Приберете десерта в хладилника (най-добре за една нощ). Охладения десерт нарежете на парчета, използвайки клечките за ориентир. Приятен апетит!


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft