Бисквитена торта по оригинална рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Бисквитена торта по оригинална рецепта
Бисквитена торта по оригинална рецепта
admin
Добавена от: admin
443139
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр маргарин или масло 
250 гр пудра захар 
1 пакетче ванилова захар 
шоколад за готвене - около 100 гр. (3 редчета)
4 яйца 
5 супени лъжици захар 
5 супени лъжици брашно 
0,5 литър прясно мляко 
1 кутия обикновени бисквити 

Разбийте маргарина/маслото с пудрата захар. Добре е предварително да сте го оставили на стайна температура, за да се размекне. Щом се получи пухкав крем, се добавят ваниловата захар и настърганият шоколад за готвене. 
В тенджера се сварява крем от 4 жълтъка, 5 супени лъжици захар, 5 супени лъжици брашно и половин литър мляко. Ври на тих огън при непрекъснато разбъркване, за да не се образуват бучици. Когато се сгъсти, кремът се сваля от огъня и се оставя да се охлади. В изстиналия крем се добавя сместа от разбития маргарин и шоколада и се бърка, докато се получи еднородна смес. 
В таваичка се нарежда ред бисквити, предварително накиснати в топло прясно мляко. Покриват се с ред крем. Така се редуват пласт бисквити с пласт крем, като най-отгоре се завършва с крем. 
Тортата може да наръсите с натрошени орехи, да покриете с разбита сметана или разбитите с малко захар белтъци от яйцата за крема.

Идея: Може да импровизирате с подредбата на тортата: например да я направите в правоъгълна форма за кекс, като редите бисквитите хоризонтално, а не вертикално. Освен това може да добавите шоколад само към половината крем и след това да редувате белия и шоколадовия крем с бисквитите.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft