Млякото се кипва, добавя се захарта и се разбърква, докато захарта се разтвори. Брашното се разбива с яйцата и ванилията, към него се налива постепенно млякото със захарта и се бърка непрекъснато на котлона, докато се получи гладък крем. Бисквитите се потапят в 100-200 мл. прясно мляко (но не ги дръжте прекалено дълго време, т.к. ще омекнат и от крема). Подреждат се пласт от бисквитите на дъното на форма за торта или тавичка (ако са по-големи, може да ги начупите). Заливат се с приготвения крем и по желание отгоре се натрошават малко орехи или се подреждат плодове от сладко. Прави се втори пласт от бисквитите и процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с пласт крем, украсява се с натрошени орехи, бисквити, разтопен или настърган шоколад - според фантазията и наличните продукти. Преди консумация готовата торта трябва да престои около едно денонощие в хладилник.
Бисквитена торта с домашен крем
6 Декември 2012
928475
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари