Бисквитена торта с домашен крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Бисквитена торта с домашен крем
Бисквитена торта с домашен крем
admin
Добавена от: admin
928475
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 пакета обикновени бисквити
100–200 мл прясно мляко
50–100 г орехи или други ядки (бадеми, лешници и пр.)


за крема:

750 мл прясно мляко
200 г захар
2 яйца
2 с. л. брашно
1 ванилия
шоколад за декорация 

Млякото се кипва, добавя се захарта и се разбърква, докато захарта се разтвори. Брашното се разбива с яйцата и ванилията, към него се налива постепенно млякото със захарта и се бърка непрекъснато на котлона, докато се получи гладък крем. Бисквитите се потапят в 100-200 мл. прясно мляко (но не ги дръжте прекалено дълго време, т.к. ще омекнат и от крема). Подреждат се пласт от бисквитите на дъното на форма за торта или тавичка (ако са по-големи, може да ги начупите). Заливат се с приготвения крем и по желание отгоре се натрошават малко орехи или се подреждат плодове от сладко. Прави се втори пласт от бисквитите и процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с пласт крем, украсява се с натрошени орехи, бисквити, разтопен или настърган шоколад - според фантазията и наличните продукти. Преди консумация готовата торта трябва да престои около едно денонощие в хладилник.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft