Бисквитена торта с лек йогурт крем
5 Януари 2012
247195
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
бисквити - 3 пакета обикновени, големи
кисело мляко - 1 кофичка цедено + 3 с.л. обикновено
сметана - 1 опаковка течна
захар - 1 и 1/2 ч.ч. пудра
прясно мляко - за овалване на бисквитите
плодове - сушени или пресни, според сезона (малини, ягоди, кайсии, стафиди...)
В купа разбийте с миксер киселите млека с 1 ч.ч. пудра захар. Отделно разбийте с 1/2 ч.ч. захар течната сметана, докато стане пухкав крем. Внимателно съединете двете смеси. Започнете да редите тортата, като потапяте всяка бисквитка за кратко в прясно мляко.
Подредете ред бисквити, отгоре крем - до изчерпване на количествата. Покрийте бисквитената торта изцяло с крема и украсете с плодовете. Оставете на хладно да престои поне за 4 часа.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари