Бисквитена тортичка а ла Тирамису - пухкав домашен крем, масло и бисквитки! Как да не си хапнеш, като те разтапя отвътре:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бисквитена тортичка а ла Тирамису - пухкав домашен крем, масло и бисквитки! Как да не си хапнеш, като те разтапя отвътре:
Бисквитена тортичка а ла Тирамису - пухкав домашен крем, масло и бисквитки! Как да не си хапнеш,...
22468
Бисквитена тортичка а ла Тирамису - пухкав домашен крем, масло и бисквитки! Как да не си хапнеш, като те разтапя отвътре:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Замисляли ли сте се, защо бисквитените торти са толкова любими на малки и големи? Да, те са лесни за приготвяне, защото не бъркате и не печете блатове, но това не е единствената причина. В тортата с бисквити има една изискана простота, едно усещане за мекота и пухкавост, които навяват спомени от детството.

Днес сме ви приготвили най-простичката бисквитена торта с пухкав домашен крем , която обаче е толкова вкусна, че като нищо ще изядете поне 2-3 парчета, преди да се усетите! Дори дете може да я приготви, защото не е никаква философия. Ето рецептата за бисквитена тортичка а ла Тирамису :

Бисквитена тортичка а ла Тирамису

Продукти:

1 яйце

1 чаша топло прясно мляко

1 ч.ч. захар

1 с.л. брашно

1/2 с.л. пшеничено нишесте

200 гр. меко масло

За поръсване - какао на прах

бисквитена торта тирамису

Приготвяне:

Разбийте яйцето със захарта на пухкава пяна, след това налейте млякото, разбъркайте, добавете нишестето и брашното, така че да няма бучки. Кремът трябва да се вари на слаб огън, като непрекъснато се разбърква с тел, за да не загори. Варете до консистенцията на домашна заквасена сметана.

Охладете крема и добавете към него мекото масло, разбийте с миксер и приберете крема в хладилника, така че да се сгъсти добре.

Оформете тортата, като намажете слоевете бисквитки с крем. Ако използвате по-твърди бисквити, може да ги напоите в малко прясно мляко предварително. Най-добре е да купите бисквити с порьозна структура, които хубаво да попият крема - като бисквити "Закуска", например.

Намажете тортата с крем отгоре и отстрани, и поръсете деликатеса с какао през сито.

Поставете тортата в хладилника за поне 3 часа, или по-добре за цялата нощ.

За да направите тортата още по-оригинална, можете да прибавите към нея различни сладки добавки: захаросани плодове, парчета сушени плодове, ядки, шоколадов чипс, лимонена кора и всичко, което ще помогне да обогатите вкуса на тортата с нови нотки.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft