Основни съставки:
400 гр. бисквити
1 кофичка кисело мляко
200 гр. захар
2 пакетчета ванилова захар
Допълнителни съставки, по желание:
2 банана
малко орехи
шоколад за украса
Това е може би най-бързата рецепта за бисквитена торта. Рецептата е от далечна Австралия и търпи много вариации в зависимост от вкуса и наличните продукти. Ето и как се приготвя:
Киселото мляко, захарта и ваниловата захар се смесват с лъжица, за да се разтопи захарта (около 30 секунди). След това бисквитите се натрошават в сместа. Разбърква се и се оформя торта с форма по желание - купол, кръгла, правоъгълна... Оставя се поне 1/2 час, за да омекнат хубаво бисквитите.
Това е основната и оригинална версия, а към нея може да добавите по желание малко нарязани орехи, две банана и шоколад за украса.
Повярвайте, мнооого е вкусно!