Мойте Рецепти
600 гр. натрошени бисквити
200 гр. кокос
900 гр. течен шоколад с бяла и кафява част
200 мл прясно мляко
Лесни за приготвяне, защото няма да ви трябват много съдове за този десерт.
1. Първо сложете течния шоколад в хладка вода леко да се отпусне, за да може по-лесно да се смеси със смлените бисквити и кокоса.
2. След това го разделете в два съда - в единия бялата част от течния шоколад, а в другия - кафявата част.
3. В бялата част прибавете кокоса, а в кафявата - смлените бисквити.
4. Разбъркайте бялата част с лъжица, докато се получи еднородна смес. Ако е трудно, добавете няколко капки от млякото. Сместа трябва да бъде малко по-суха, за разлика от сместа със смлените бисквити и кафявия шоколад.
5. Омесете и кафявата част с бисквитките с ръка, като добавя постепенно от млякото, докато получите смес като за оформяне на бисквитени бонбони.
6. Скаличките се оформят в цедка за лимон, в която сте поставили прозрачно фолио. Преди да оформите всяка скаличка, леко намажете фолиото с олио.
7. Вземайте по малко от бялата смес и поставете в цедката, като хубаво прпитискате. След това вземете от кафавата смес и допълнете цялата дупка на цедката до самия край, като също притискате, за да залепнат бялата и кафявата част.
8. Внимателно изтеглете фолиото от цедката, така че да излезе и скаличката.
9. Процедурата се повтаря с цялата смес.
Оставете скаличките да стегнат добре на студено.
Забележка:
* Бялата част трябва да бъде по-суха от кафявата, за да станат скаличките с хубава форма. Необходими са 4-5 капки от млякото. Останалото добавете към кафявата част.