100 мл прясно мляко
125 гр. маргарин
150 гр захар
150 гр смлени бисквити
150 гр смлени лешници
1/2 чаена лъжичка нескафе
За глазурата:
150 гр пудра захар
2-3 супени лъжици вряща вода
1/2 чаена лъжичка нескафе
1 чаена лъжичка лимонов сок
1 чаена лъжичка олио
Сложете млякото да заври заедно със захарта (около 3 минути) и бъркайте, докато се получи смес с гъстотата на мед.
Махнете тенджерката от огъня и към още врялата смес добавете маргарина, нарязан на кубчета, и бъркайте, докато напълно се разтопи.
Прибавете натрошените бисквити, лешниците, нескафето (разтворена в 1 чаена лъжичка вода), а след това хубаво разбъркайте, докато сместа стане гладка.
С получената смес напълнете формички-сърца (за предпочитане силиконови, за да се вадят по-лесно сладките). За по-лесно може да покриете плитка тава с хартия за печене, а отгоре да разстелете сместа и да я оставете в хладилника за една нощ хубаво да се охлади (напълнените формички също оставете в хладилника).
За глазурата: в дълбока чиния (или купа) пресейте пудрата захар, добавете нескафето, разтворена в чаена лъжичка студена вода, а след това постепенно добавяйте вряща вода при непрекъснато разбъркване, докато получите желаната плътност. Ако е необходимо, може да добавите още малко пудра захар или вода, а към края прибавете и малко лимонов сок и масло, за да се получи хубав блясък.
Охладените бисквитки извадете от формичките и отгоре покрийте с глазурата. Украсете с малко шоколад за готвене.
Забележка: Ако не сте използвали формички, залейте изстиналата бисквитена смес в тавичката с глазурата, след което я оставете в хладилника да стегне добре. След като се охлади, нарежете на малки пастички.