Бисквитено семифредо с крокан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Бисквитено семифредо с крокан
Бисквитено семифредо с крокан
admin
Добавена от: admin
23036
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 жълтъка
70 г захар
250 мл сладкарска сметана
50 г ореховки
30 мл Амарето
1/2 пръчка ванилия

за крокана:

30 г печени бадеми
20 г орехови ядки
50 г захар

за малиновия сос:

100 г замразени малини
50 г пудра захар
1–2 стръка прясна мента 

Кроканът се приготвя като захарта се сипва в подходящ съд с малко вода, докато се карамелизира. Прибавят се накълцаните ядки.

Сместа се изсипва върху хартия за печене и се оставя да изстине.

Семифредото се приготвя, като жълтъците се разбиват до пухкавост, към тях се прибавя захарта и разбиването продължава на водна баня, до разтопяването на захарта.

Ванилията и амаретото се добавят в яйчената смес, разбърква се и съдът се оттегля от огъня. Когато поизстине, сместа се изсипва в сметаната. Разбърква се добре.

Изстиналият крокан се натрошава с помощта на нож.

Нарязаните надребно ореховки и кроканът се добавят към яйчената смес.(Отделя се малко от крокана за поръсване).

Семифредото се сипва в кейкова форма (или шоли) и се оставя в хладилник за около 2 часа.

Малиновият сос се приготвя, като всички продукти за него се сипват в блендер и се пасират с малко вода, след това сосът се прецежда през цедка.

Семифредото се изважда от формата (шолите) и се сервира в подходяща чиния, поръсено с крокан и гарнирано с малинов сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft