Кроканът се приготвя като захарта се сипва в подходящ съд с малко вода, докато се карамелизира. Прибавят се накълцаните ядки.
Сместа се изсипва върху хартия за печене и се оставя да изстине.
Семифредото се приготвя, като жълтъците се разбиват до пухкавост, към тях се прибавя захарта и разбиването продължава на водна баня, до разтопяването на захарта.
Ванилията и амаретото се добавят в яйчената смес, разбърква се и съдът се оттегля от огъня. Когато поизстине, сместа се изсипва в сметаната. Разбърква се добре.
Изстиналият крокан се натрошава с помощта на нож.
Нарязаните надребно ореховки и кроканът се добавят към яйчената смес.(Отделя се малко от крокана за поръсване).
Семифредото се сипва в кейкова форма (или шоли) и се оставя в хладилник за около 2 часа.
Малиновият сос се приготвя, като всички продукти за него се сипват в блендер и се пасират с малко вода, след това сосът се прецежда през цедка.
Семифредото се изважда от формата (шолите) и се сервира в подходяща чиния, поръсено с крокан и гарнирано с малинов сос.