500 гр. моркови
2 ч.ч. чаени бисквити
1/2 ч.ч. смлени бадеми
1/2 ч.ч. смлени лешници
5 с.л. кафява захар
1 ч.л. джинджифил
1 с.л. канела
2 с.л. масло
3 с.л. зехтин
1 с.л. брашно
1 ч.ч. захар
щипка индийско орехче
щипка сол
щипка карамфил
4 яйца
3/4 ч.ч. прясно мляко
Смесете ядките, кафявата захар, счуканите бисквити, щипка канела и щипка джинджифил. Сипете маслото и зехтина. Разбийте. Изсипете сместа в намаслена тавичка и притиснете добре към дъното и стените. Сварете морковите. Отцедете и пасирайте. Отделно разбъркайте брашното, захарта, останалата канела и джинджифила, индийското орехче, карамфила и солта. Добавете ги при морковите, заедно с млякото и яйцата и разбийте всичко добре на крем. Изсипете върху блата. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Сервирайте със сметана.