Бисквити, орехи и желирани бонбони - смесваш и става Супер бърза торта! БЕЗ яйца и БЕЗ печене!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бисквити, орехи и желирани бонбони - смесваш и става Супер бърза торта! БЕЗ яйца и БЕЗ печене!
Бисквити, орехи и желирани бонбони - смесваш и става Супер бърза торта! БЕЗ яйца и БЕЗ печене!
9077
Бисквити, орехи и желирани бонбони - смесваш и става Супер бърза торта! БЕЗ яйца и БЕЗ печене!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако ви се хапва сладичко, но се спирате да приготвите нещо сами, защото трябва да включвате котлона или фурната в жегите, то тази Супер бърза торта е точно за вас! Вкусно съчетание от бисквити, орехи и желирани бонбони, което се приготвя за отрицателно време. Ето какво ви трябва за вкусната и бърза торта Касато :

Супер бърза торта без печене

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 250 мл прясно мляко
  • 100 г масло (маргарин)
  • 50 г шоколад (млечен)
  • 300 г бисквити (начупени на 4 части)
  • 150 г желирани бонбони (нарязани)
  • 50 г орехи (смлени)
  • 50 г орехи (начупени)
  • 50 г сушени червени боровинки
  • За шоколадовата глазура (100 гр.
млечен шоколад и 50 мл сладка сметана).

ПРОЦЕДУРА:

1. Сложете млякото, маслото и шоколада в тенджера на слаб огън. Оставете съставките да се разтопят и оставете настрана. Оставете сместа да изстине, но не напълно, да е хладка.

2. Сега подготвяме останалите съставки. Бисквитите се начупват на 4 части и се слагат в дълбока купа, след което се добавят останалите съставки (желирани бонбони, орехи, боровинки) и се разбъркват.

натрошени бисквити

3. Залейте с топлата течност натрошените бисквити, разбъркайте добре с лъжица. Оставете тази смес да престои 5 минути, като разбърквате от време на време. Сега добавете останалите съставки, разбъркайте добре.

4. Прехвърлете тази смес в подходящ съд, застлан със стреч фолио, заравнете добре и притиснете с лъжица, за да покрие добре сместа. Затваряме със стреч фолио и оставяме съда за няколко часа (или цяла нощ) в хладилник.

торта Касато

5. След това прехвърляме тортата върху решетка, отстраняваме стреч фолиото и заливаме равномерно с шоколадовата глазура, която приготвяме, като разтопяваме шоколада заедно със сладката сметана на слаб огън. Украсете с натрошени орехи.

торта сушени плодове

6. Оставете глазурата да стегне в хладилник, след което нарежете парчета и се насладете на вкуса на тази неустоимо вкусна торта в приятна компания.

парче торта

Забележка:

- В рецептата се използват червени боровинки, но вместо боровинки можете да сложите стафиди, предварително накиснати в ром.

- Вместо млечен шоколад за глазурата може да използвате черен - в такъв случай може да добавите 4 супени лъжици захар по желание (или на вкус).

- Можете да украсите като мен (с ганаш) или с разбита сметана. Контейнерът, който използвах е с размери 20х10 см.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft