Ако имате бисквити, яйце и крема сирене у дома, направете този невероятен сладкиш , който отнема само 10 минути без печенето. След това остава само да го изпечете и да го покриете с карамел, но това не е задължително. Ето какво ви трябва за лесната и вкусна рецепта:
Невероятен сладкиш за 10 минути
Продукти:
250 г бисквити (маслени или какаови, по избор)
3 супени лъжици масло
малко канела на вкус
180 г кондензирано мляко
180 г крема сирене Филаделфия или Маскарпоне
1 яйце
малко ванилия
4 фурми
малко орехи
60 г бадемови люспи
карамелен сос по желание
Приготвяне:
Смелете 250 г бисквити и разтопете три супени лъжици несолено масло в микровълновата или на много слаб огън, след което добавете към смлените бисквити. Подправете сместа с щипка канела на прах или добавете още, ако желаете.
Разбъркайте с лъжица, за да изравните съставките, след което изсипете сместа в по-малка форма, застлана с хартия за печене. Може да използвате и форма за хляб или руло, или кръгла форма, важно е да е дълбока.
Бисквитената смес ще придоби консистенция на мокър пясък и може да изглежда малко по-суха, отколкото трябва да бъде, но не добавяйте нищо друго. С лъжица притиснете малко отгоре и изравнете повърхността.
След това пригответе крема: Сложете 180 г кондензирано мляко, 180 г крема сирене, едно яйце и една чаена лъжичка екстракт от ванилия в блендер и ги разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Ако нямате блендер, тогава смесете съставките с миксер.
Изсипете получения крем върху слоя бисквитки. Отгоре поръсете около шепа нарязани орехи и около 4 ситно нарязани фурми. Може да добавите и стафиди, боровинки, лешници, фъстъци или нещо по ваш вкус.
Поръсете около 60 грама нарязани бадеми/люспи отгоре или покрийте повърхността. Може да използвате и други ядки, но именно бадемовите люспи придават хубава хрупкава коричка на тортата.
Поставете така приготвения сладкиш във фурната и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
Когато се изпече, оставете го да изстине малко, след което го извадете от формата, отстранете хартията и го нарежете на парчета.
Залейте с течен карамел по желание.
Да ви е сладко!