Бисквитки с ябълки и канела "Езичета"

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бисквитки с ябълки и канела "Езичета"
Бисквитки с ябълки и канела "Езичета"
804
Бисквитки с ябълки и канела "Езичета"
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Понякога пека цяла тава бисквити с ябълки и ги ядем цяла седмица. Децата отдавна не са яли едно и също сладко, а съпругът ми предпочита шоколад пред тесто . Но понякога правя само няколко бисквитки и семейството ми ги унищожава за 3 минути. Дори и да е най-обикновена ябълкова бисквитка .

Това е точно този вид печене, което обичам да правя в средата на седмицата. Имам достатъчно време за това, дори и да се връщам от работа много късно. Пълнежът разпространява такъв аромат в целия апартамент, че е много лесно да полудеете.

Как да си направим прости бисквитки с ябълки

Рецепта, изпитана от повече от едно поколение мързеливи домакини. За обилна порция бисквити ви трябват само 1 ябълка и чаша брашно. Разбира се, ще трябва да сте щедри с маслото, ако искате деликатесът да е наистина хрупкав и вкусен.

Съставки

  • Ябълка 1 бр.
  • Масло 70 гр
  • Захар 4 с.л. 
  • Канела 0,5 ч.л.
  • Яйце 1 бр.
  • Сол 1 щипка
  • Ванилова захар 8 гр
  • Мляко 2 с.л. 
  • Бакпулвер 4 гр
  • Пшенично брашно 250 гр

Подготовка

На първо място, пригответе пълнежа. Обелете и почистете ябълката. Нарежете пулпата на филийки, изсипете ги в тигана. Поръсете ябълките с 2 с.л. захар и канела.
Запържете ябълките до карамелизиране в 1 с.л. масло. Сега започнете теста. Смесете яйцето в купа с щипка сол и ванилова захар. Добавете останалата захар там.

Разбъркайте млякото и разтопеното масло (50 г) в яйчената смес. Сега добавете бакпулвера и постепенно добавете брашното. Замесва се меко хомогенно тесто.
Върху набрашнен плот разточете тестото на пласт и от него изрежете кръгове. Поставете плънката и сгънете кръговете.
Поставете препаратите върху лист за печене, покрит с пергамент. Печете сладките в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15-20 минути. След това се охлажда и се поръсва с пудра захар.

Тези сладки изстиват много бързо, затова ги сервирам веднага. Точно това, от което се нуждаете за чай или сладко какао. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft