Вкусни торти и сладкиши с бишкоти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бишкотена торта с какaов крем
249435

Бишкотена торта с какaов крем

250 г бишкоти
1 ч.ч. кафе
50 г орехи
За крема:
2 ч.ч. прясно мляко
4 жълтъка
1 сметана
1 к.ч. захар
2 с.л. брашно
2 с.л. какао
Време за приготвяне:
40 минути

Най-важното, което трябва да знаете за тази рецепта, е че щом кремът е готов, трябва бързо да се нанесе върху бишкотите, докато е още топъл. Какаовият крем се приготвя като се разбият жълтъците (4 бр), прясното мляко (2 ч.ч.), сметаната (1), захарта (1 к.ч.), брашното (2 с.л.) и какаото (2 с.л.). Щом се получи хомогенна смес, се изсипва в тенджера и се поставя на тих огън. При непрекъснато бъркане в продължение на около 15 минути кремът се държи на котлона, докато се сгъсти. Бишкотите (250 г) се потапят за секунди в горещото кафе (1 ч.ч.) и се подреждат в правоъгълна тавичка. Заливат се с половината от крема и върху него отново се подреждат ред бишкоти, потопени за кратко в кафе. Тортата се завършва с останалия крем, заглажда се с лъжица и се поставя в хладилник да стегне. Бишкотената торта с какаов крем се изважда охладена, поръсва се с натрошени орехи (50 г) и се нарязва на парчета.


 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft