За крема:
4 яйца
1 1/5 ч.ч. пудра захра
250 гр. краве масло
ванилия
захар ( за карамела)
Освен това:
3 пакета бишкоти
лешници, орехи (за украса)
прясно мляко
портокалови кори
Приготвяне на крема:
Разделяме белтъците от жълтъците и ги поставяме в подходящи купи, но не и в стъклени, защото няма да бухнат. Нарязваме кравето масло на кубчета и го прибавяме към жълтъците. Към тях прибавяме и пудрата захар.
Разбиваме с миксера жълтъците с маслото и белтъците с 1 с. л. пудра захар на сняг.
Поставяме подходящ съд на котлона и сипваме захарта със 2-3 с. л. вода. Разбъркваме до получаването на златисто-кафяв карамел. Карамелът изсипваме постепенно при белтъците и разбъркваме с миксера. Така трябва да получим два вида смеси една с жълтъци и масло, а другата белтъци с карамел. Внимателно смесваме двата крема и разбъркваме до еднородна смес.
Оформяне на тортата:
Потапяме всяка бишкота в млякото (може да се подслади предварително) и нареждаме според съда, в които оформяме тортата. Върху всеки ред бишкоти мажем крем и поръсваме с ядките и портокаловите кори. Украсяваме според фантазията - с крем, ядки, портокалови корички или плодове.