Млечната баница е един от традиционните български десерти, любими на поколения българи. Традиционната сладка млечна баница се приготвя с домашна юфка, но днес ви предлагаме една опростена рецепта за Млечна баница с готови кори .
Блага Млечна баница
Продукти:
1 пак. точени кори – 400 грама
500 мл прясно мляко
3 яйца
1 ч.ч. захар
2 ванилии
120 гр. краве масло
пудра захар – за поръсване
Приготвяне:
Кравето масло трябва да разтопено, може да разтопите маслото на водна баня, или пък в микровълновата.
Намажете обилно тавата с краве масло, след което сложете една кора от корите за баница, намажете я с разтопено краве масло, поставете нова кора, намажете и нея, и продължете така, докато корите свършат, като последнат кора също намажете добре с масло.
Когато поставяте корите, ги разпределяйте равномерно, така че в цялата тава да има еднакъв пласт кори. С остър нож направете няколко къси разреза по корите и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути, или докато корите придобият златист цвят.
Междувременно разбивате яйцата със захарта с помощта на тел за разбиване или миксер, след което добавяте и леко загрятото, но не горещо мляко и ванилията. Разбивате до пълно разтваряне на захарта. Върху изпечените кори изливате така приготвената смес и печете за още около 20 минути, докато баницата е напълно изпечена.
Преди сервиране поръсете охладената баница с пудра захар.