Ще се радвам да ви представя тази торта, която е причината да отслабна. Винаги съм била голям фен на тортите и шоколада, но с годините теглото ми започна да се покачва лесно и ми беше трудно да сваля килограмите.
Веднъж се опитах да не ям леко, но не мога да издържа повече от 3 дни. Бях толкова пристрастена към шоколада, че се изкуших да намеря хем по- здравословна рецепта , хем да утоля глада си за сладичко от време на време. Е, за щастие открих перфектната рецепта за Торта за отслабване и сега я правя непрекъснато.
Спрях да ям шоколади и вече не купувам бяла рафинирана захар, защото не ми трябва за тази торта. Разбира се, в процеса на намаляване на теглото си използвах и други методи: пия много вода, спортувам редовно и внимавам какво и кога ям, и въпреки това мога да си позволя парче от тази торта.
Прави се от няколко съставки, а този, който е измислил рецептата, се шегува и казва, че най-трудната част от приготвянето на тази торта е обелването на бананите, толкова лесно се прави. Основните съставки на тортата са такива, каквито са и различни читатели, които са опитали тортата, я персонализират по свой вкус:
„Пекох я малко по-дълго във фурната, плюс още 2 минути, май всичко зависи от силата на фурната. Перфектна е! Но имам няколко съвета, които опитах. В сместа сложих и ситно нарязани орехи, а тортата сервирах с нарязани ягоди, които ѝ отиват перфектно."
Ето и рецептата за тази Шоколадова торта за отслабване :
Шоколадова торта за отслабване
Продукти:
2 банана
2 яйца
4 супени лъжици какао
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
За глазурата:
50 г черен шоколад
45 мл прясно мляко
15 г масло/маргарин
Приготвяне:
Нарежете бананите на по-малки кръгчета и ги сложете в блендер заедно с 2 яйца, 4 супени лъжици какао и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер. Разбъркайте равномерно сместа без остатъци от банан, цялата смес трябва да е течна.
След пасиране изсипете сместа в тава или друга форма за печене с диаметър 14 см. Можете да изпечете сладкиша и в микровълнова фурна. Ако го печете в микровълнова фурна, тогава времето за печене е 5 до 8 минути, а във фурната е малко по-дълго - от 10 до 12 минути.
През това време пригответе глазурата: разбъркайте шоколада, млякото и маслото в тенджера, докато се разтопят, след което залейте изпечения сладкиш.
Много е вкусно и може да се яде веднага. За вкус можете да добавите ситно нарязани орехи към сместа за блата или към глазурата, като сладкишът се комбинира добре с червени горски плодове.
Да ви е сладко!