Блажено се усмихва човек, който опитва за първи път това хрупкаво чудо! Рецепта на испанските...
24 Януари 2017
16019
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Блажено се усмихва човек, който опитва за първи път това хрупкаво чудо! Някъде четох, че историческата родина на рецептата е Испания, като като там се е приготвяла от евреите, живеещи там. Те знаят много за печенето, разбира се!
Рецептата за питките във фурната
СЪСТАВКИ
- 200 мл вода
- 50 г масло
- 50 г растително масло
- 130 г брашно
- щипка сол
- 3 яйца
- 5 ч. л. захар
- канела
ПОДГОТОВКА
- Съставките са много достъпни! А най-добре, ако можете да се снабдите с домашни.
- Водата завира, добавяте към нея маслото и растително масло. Аз готвя със зехтин.
- Когато маслото се разтопи във водата, отстранете от котлона тенджера, добавете брашно и щипка сол. Разбърквате тестото с лъжица.
- Сега постепенно добавете яйцата към тестото, бавно се разбърква.
- Покрийте съда, в който ще печете с хартия за печене, намажете с растително масло. Разпределете тестото равномерно върху хартията.
- Поръсете със захар и канела! Ще бъде много вкусно!
Печете на 170-180 градуса около 20 минути.
- Зачервена, хрупкава ... мед! Със студено мляко, горещо какао, кафе, компот ...
Отлита от тавата в миг! Рецептата е много популярна сред децата.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари