Блаженство за небцето СОЧНА ПАНДИШПАНОВА ТОРТА с изящен крем и богата плодова плънка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Блаженство за небцето СОЧНА ПАНДИШПАНОВА ТОРТА с изящен крем и богата плодова плънка!
Блаженство за небцето СОЧНА ПАНДИШПАНОВА ТОРТА с изящен крем и богата плодова плънка!
1094
Блаженство за небцето СОЧНА ПАНДИШПАНОВА ТОРТА с изящен крем и богата плодова плънка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

За блата:

  • 4 яйца
  • 100 грама захар
  • щипка сол
  • 1 чаена лъжичка ванилова захар или ванилов екстракт
  • 100 грама брашно

За плънката:

  • 300 грама сладкарска сметана
  • 30-40 грама пудра захар
  • 250 грама крема сирене на стайна температура

За украса:

  • 200 грама праскови от компот
  • няколко стръка пресен розмарин
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

Пригответе тестото, като в купа разбиете яйцата с щипка сол до разпенване. След това на порции прибавете захарта, като не спирате да биете след всяка.

Продължете, докато сместа удвои обема си побелее. Прибавете ванилията. Пресейте брашното сипете в съда и разбъркайте добре с шпатула, докато се получи еднородна смес.

Вземете форма за печене с диаметър 20 сантиметра, покрийте с хартия, сипете тестото в нея и заравнете. Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 25-30 минути или до суха клечка.

Извадете, оставете да се охлади напълно и след това махнете формата и хартията. Срежете блата на две през средата.

Направете крема, като купа разбиете сметаната заедно с крем сиренето и пудрата захар. Бийте до подлучване на еднородна смес. Ако ви се струва рядка, може да добавите желатин.

Отворете компота, отцедете сока му и след това нарежете прасковите на резени.

Вземете блата, поставете го в съд за сервиране и сложете ринг около него. Подредете парчетата плодове плътно едно до друго над него, като отделите няколко за украса. Полейте с крема и заравнете. Поставете втория блат, покрийте с фолио и сложете в хладилник да стегне за 4-5 часа или най-добре за една нощ.

Извадете, махнете фолиото и ринга и след това декорирайте с отделените праскови. Украсете с клонки пресен розмарин и поръсете с малко пудра захар, нарежете и поднесете.

Опитайте това вкусно предложение от раздел рецепти за сладко.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft