1 пакет бутер тесто (размразено)
течен шоколад (по желание)
конфитюр (по желание)
1 яйце (за намазване)
малко кафява захар (за поръсване)
няколко дървени пръчици (от сладолед на клечка)
Тестото се разточва на правоъгълник с дебелина 2 мм. С нож се отрязват краищата на тестото, за да се получи правилен правоъгълник.
Бутер тестото се нарязва на малки правоъгълници с ширина около 5 см и краищата на всеки правоъгълник се намазват с вода.
В средата на всяко парче тесто се поставя по една чаена лъжичка от плънката (течен шоколад или конфитюр). Отгоре се поставя по една дървена пръчица, така че да стига до средата на правоъгълника.
Отгоре се покрива с друго парче тесто и с помощта на вилица краищата се притискат добре, за да се залепят.
Готовите правоъгълници се намазват с разбито яйце и се поръсват с кафява захар.
Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса около 10 минути, или докато получат златисто-кафяв цвят.