1 чаена чаша боб
1 глава лук
1 морков
250 мл прясно мляко
30 гр (1/4 малко пакетче) краве масло
50 гр чоризо (или друг тип траен колбас, може и бекон)
Накиснете предварително боба от предната вечер, след което го сварете, като изхвърлите първите 2 води. Варете до омекване. След като бобът е почти сварен, се добавят почистеният и нарязан на големи парчета морков и почистеният лук. Добавя се сол и се варят до тяхното омекване. Сварените зеленчуци се пасират на гладко пюре (кашица), след което към тях се добавят прясното мляко и кравето масло и отново се разбива. Сместа се връща за 3-4 минути на котлона, за да заври отново. Ако супата ви се стори твърде гъста, можете да я разредите с малко вода, или пък още малко прясно мляко до получаване на желаната гъстота.
Супата се поднася с няколко резена чоризо (предварително запечено на сух тиган или на скара) или хрупкав бекон (също препечен).