Бобена яхния в гювече
22 Декември 2011
9619
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 чаени чаши фасул
1/2 чаена чаша олио
3-4 глави лук
2-3 домата
1 чаена лъжичка червен пипер
магданоз
джоджен
сол
и по желание 5-6 лютиви чушлета
Фасулът се почиства, измива и се залива със студена вода.
Вари се на умерен огън.
Лукът, нарязан на ситно, се задушава в мазнината до омекване, прибавят се червеният пипер и доматите.
Задушават се леко.
Свареният фасул се прецежда.
Разпределя се в пръстени гюведжета.
Отгоре се разпределя запръжката.
Върху нея се поставя по едно лютиво чушле и по едно резенче домат.
Посолява се, поръсва се с магданоз и джоджен и се сипва по 2-3 супени лъжици от водата, в която е врял фасулът.
Гюведжетата се запичат на фурна.
Поднасят се топли.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари